بتونه برای تعمیر مبل چوبی
بسیاری از افراد علاقمند به ایجاد تغییرات در دکوراسیون خانه خود هستند اما بنا به دلایلی توانایی تعویض مبلمان خود را ندارند. پیشنهاد ما به این عزیزان نوسازی به جای تعویض مبلمان خانه است. انجام نوسازیهای کوچک در مبلمان گاهی آنقدر موثر است که دیگران در نگاه اول متوجه عوض نشدن مبلمان نمیشوند. یکی از روشهای نوسازی مبلمان رنگ کردن آن است به خصوص رنگ کردن مبلمان چوبی باعث ایجاد تغییرات بسیاری در چیدمان و دکوراسیون خانه شما میشود.
تغییر رنگ وسایل چوبی که فقط رنگ آنها از بین رفته است کار بسیاری راحتی است و شما تنها به یک رنگ و وسایل رنگ زنی احتیاج دارید. اما این راحتی برای وسایل چوبی که دچار آسیبهای جدی شده اند صدق نمیکند و نیاز به صرف زمان و کمی خلاقیت برای تعمیر مبلمان است. این آسیبها از شکستگیهای کوچک و بزرگ گرفته تا خراشهای جزیی و عمیق را در بر میگیرد. قبل از رنگ زدن سطوح چوبی که دچار اینگونه آسیبها شده اند لازم است با استفاده از ماده ای به نام بتونه آنها را بتونه کاری کنید.
بتونه کاری چیست؟
بتونه خمیری است که از آن برای پوشاندن منافذی مانند جای میخ و پیچ، پر کردن خراش و درزها، جای شکستگی و ترک خوردگی سطوحی مانند چوب، دیوار و ... به کار میرود تا سطحی کاملا صاف و یکدست به وجود آید و آماده برای رنگ زدن شود.
بتونه چوب
برای صاف و یکدست کردن سطح وسایل چوبی که دچار آسیب شده اند، به بتونه چوبی نیاز است. این بتونهها علاوه بر اینکه در بازار موجود است توسط خود فرد نیز امکان تهیه وجود دارد. بتونه مناسب چوب در سه نوع بتونه تینری و بتونه همرنگ چوب قابل تهیه است.
بتونه تینری چوب
بتونه چوبی تینری یک مادهی ژله مانند است که از ترکیب سلولز، ماده اصلی چوب و ماده رقیق کنندهای مانند تینر فوری، به دست میآید. این بتونه به صورت آماده در بازار وجود دارد و شما تنها باید آن را تهیه کنید و از آن بر روی سطح چوبی موردنظرتان استفاده کنید. حلال این بتونه، تینر فوری است از این بتونه برای پر کردن درزها و آسیبهای سطحی چوبهای درشت بافت استفاده میشود. برای استفاده از آن لازم است سطح مورد نظر را با بتونه رقیق شده با تینر بپوشانند. برای مدتی سطح بتونه کاری شده را باید کنار گذاشت تا کاملا خشک شود. سپس با استفاده از یک سمباده سطح را آنقدر سمباده زد تا سطح کاملا یکدست و یکنواخت شود. این بتونه به دلیل شفاف بودن عمق چوب و طرحهای روی آن را از زیر رنگ نشان میدهد و سبب زیباتر جلوه کردن چوب میشود. روی بتونه تینری میتوان از رنگ روغن استفاده کرد.
بتونه همرنگ چوب
بتونه همرنگ چوب از ترکیب پودر سنگ، بتونه سریشی، رنگهای پودری یا پودرهای معدنی و آب به دست میآید. در بتونه سریشی از ترکیب گل مل، کربنات کلیسم، سریش که عامل چسبانندگی بتونه است و آب استفاده میشود. استفاده از آب در آن به دلیل جلوگیری از تکه تکه شدن بتونه است. این بتونه، سوراخها و درزهای مختلف روی چوب را پر کرده و از آن برای همرنگ کردن همهی سطوح چوب با یکدیگر استفاده میشود. با استفاده از گِلهای معدنی رنگ مورد نظر را در این بتونه به دست میآورند. در این بتونه هر چه مقدار سریش بیشتر باشد چسبندگی آن نیز بیشتر خواهد بود. اما باید توجه داشت که این مقدار از حد خاصی تجاوز نکند.از این بتونه برای آستری زیر رنگ چوب استفاده میشود.
بتونه سر چوب
نوع دیگری از بتونه چوب وجود دارد که در مواد تشکیل دهنده با سایر بتونههای فرق دارد. در تهیه این بتونه از خاک اره، چسب چوب و چسب نجاری استفاده میشود. از این بتونه بیشتر در پر کردن سوراخهایی که خیال رنگ کردن روی آنها را ندارند استفاده میکنند. در این بتونه از خاک اره چوبی که قرار است بتونه کاری شود استفاده میکنند. پس از بتونه کاری با سمباده زدن سطح کاملا یکدست و صاف میشود.
با تهیه این بتونهها و استفاده از آنها برای زیرسازی مبلمان چوبی، کابینت، کمد و هر وسیله چوبی دیگری، به راحتی میتوانید، آنها را نوسازی کنید. توجه داشته باشید که استفاده از بتونه نیاز به دقت و کمی تجربه دارد. اگر به هر دلیلی فکر میکنید از پس این کار بر نمیآیید به انجام آن اقدام نکنید و آن را به دست افراد متخصص این کار بسپرید.