تعمیرات مبلمان چوبی
در گذشته استفاده از مبلمان چوبی برای نشستن بسیار رایج بوده است. مبلمان چوبی به دلیل استفاده درد دسترس بودن چوب در نقاط مختلف دنیا از گذشتههای بسیار دور مرسوم بوده است. در ساخت مبلمان چوبی از انواع چوب استفاده میشده است که هر کدام درجه سختی متفاوتی داشته اند. برخی از چوبها بسیار نرم هستند و کار کردن و تراشیدن آنها راحتر از سایر اجناس چوب بوده است. برخی از چوبها هم به دلیل رایحه خاصی که داشتند مورد استفاده در صنعت مبلمان سازی قرار میگرفتند.
تعمیر مبلمان چوبی
مبل چوبی به دلیل قدمتی که دارد بسیار پر طرفدار است. حتما همهی شما در خانههای قدیمیبا این مبلمان مواجه شده اید. مبلمان چوبی فضای کلاسیکی را ایجاد میکند که میتواند خوشایند افراد زیادی شود. این مبلمان به دلیل شکنندگی جنس چوب آنها ممکن است بسیار آسیب پذیر باشد. در زمان جابه جایی و حمل و نقل این مبلمان دقت بسیاری باید اعمال شود زیرا با کوچکترین برخورد به مبل آسیب میرسد. خراشیدن و شکستگی در بدنه از شایعترین آسیبهای مبلمان چوبی است.
تعمیر شکستگی مبلمان چوبی
با توجه به جنس و مدل چوب کار شده در مبلمان چوبی شکستگیهای زیادی ممکن است در آنها اتفاق بیفتد. برخی از مبلمانهای چوبی دارای دستههای ظریفی هستند که اگر در جابه جاییها به آنها فشار وارد شود به آسانی شکسته میشوند. برای چنین مبلمانی جابهجایی از طریق پایه مبل باید انجام شود. تعمیر این نوع شکستگی از عهده فرد در خانه خارج است و او باید پس از مشورت با اهل فن، آن را به افراد متخصصی در شرکتهای تعمیر مبلمان بسپارید.
تعمیر خراشیدگی مبلمان چوبی
چوب برخی از مبلمانهای چوبی بسیار محکم و قوی است و به آسانی دچار آسیب نمیشوند. اما رویه چوب این مبلمان ممکن است به آسانی دچار خراشیدگی یا لکه شود. برای رفع جای خراشیدگی مبلمان چوبی از وسایل زیادی میتوان استفاده کرد. استفاده از گردو و واکس چوب بهترین گزینه است، شما میتوانید با مالیدن مغز گردو روی جای خراشیدگی به رفع خراشهای روی آن بپردازید. در رفع خراشها از مواد دیگری مانند وسایل آرایشی، گچ پاستل، سس مایونز خمیر دندان و ... میتوانید استفاده کنید. این مواد به دلیل روغنی که در بافت خود دارند به آسانی به خورد چوب رفته و خراشها پر میکنند.
تعمیر فرو رفتگی فوم مبلمان چوبی
ممکن است مبلمان شما هیچ آسیبی ندیده باشد اما فوم و تشک آن به دلیل استفاده زیاد دچار فرورفتگی شده باشد. در این مواقع میتوانید با خرید فوم و قرار دادن آن در داخل تشک آن را پر کنید. البته این یک کار تخصصی است که بهتر است به دست افراد کاربلد سپرده شود تا بهترین نتیجه حاصل شود. همچنین میتوانید با قرار دادن یک تخته چوبی در زیر قسمت تشک مبلمان از فرو رفتگی بیشتر آن جلوگیری کنید.
نکات مهم در نگهداری از مبلمان چوبی:
از قرار دادن مبلمان چوبی در مجاورت آفتاب بپرهیزید. آفتاب باعث رنگ پریدگی و خشک شدن چوب میشود. خشک شدن چوب منجر به ایجاد ترک یا شکستن آن خواهد شد. اگر این مبلمان در کنار پنجره هستند با استفاده از پرده آنها را از نور آفتاب مصون نگه دارید.
از قرار دادن مبلمان چوبی در مجاورت آب و رطوبت بپرهیزید. رطوبت باعث از بین رفتن رنگ، ورم کردن و ایجاد ترکیدگی در چوب شده و پس از مدتی بافت چوب میپوسد.
مبلمان چوبی را در کنار وسایل گمایشی قرار ندهید. گرما باعث از بین رفتن آب داخلی چوب شده و خشکی چوب را سبب میشود که میتواند عامل ترک خوردگی و شکستن آن شود.
سعی کنید بر روی میزهای چوبی از رومیزی استفاده کنید تا کمترین آسیب به چوب رویی مبلمان شما وارد شود. از رویههای پلاستیکی کمتر استفاده کنید زیرا این رویهها دارای مواد شیمیای هستند که ممکن است به بافت چوب آسیب برساند.
روی مبلمان چوبی را مرتب گردگیری کنید و اجازه ندهید خاک روی آن بنشید. هر از گاهی از روغن برای جلا دادن به رویه چوبی این مبلمان استفاده کنید.
مبلمان چوبی در خانه
اگر میخواهید یک فضای کلاسیک، گرم و قدیمیدر منزل خود داشته باشید که برای شما نوستالوژیک باشد میتوانید از مبلمان چوبی قدیمیکه در انباریتان خاک میخورد استفاده کنید. با صرف هزینهای اندک، میتوانید با استفاده از این مبلمان یک فضای فوق العاده گرم و آرامش بخش برای خود و خانواده تان مهیا کنید.